Castrol_TITANIUM_EDGE10W60
Блог

Колко често трябва да сменяте маслото

Posted On юни 21, 2017 at 1:24 pm by / No Comments

Смени на маслото:
Може да осъзнаете, че те са жизненоважни за общото ви благосъстояние на автомобила. Можете дори да вземете автомобила си в близкото търговско представителство или да поправите търсенето на общи промени на маслото заради стикера за интелигентно обновяване на предното стъкло. Имате ли обаче във всеки един момент въпроса колко важен е този малък брой върху стикера за смяна на маслото? Преди да отложите приближаването на промяната на маслото още една седмица, е жизненоважно да осъзнаете защо петролът е от решаващо значение за благосъстоянието на вашия автомобил.
Защо промените на маслото са критични
Маслото на двигателя е от решаващо значение за благосъстоянието на вашето превозно средство и поддържа автоматичния ви мотор да работи лесно. Не само, че мазнините на двигателя на движещи се части, тя държи вашия автомобил от прегряване, чрез намаляване на контакт и изгонване на топлина. Маслото може също така да се превърне в граница на видовете, окачване на земята и различни частици, така че да не навреди на вътрешните части на вашия автомобил. Топлината от двигателя на вашия автомобил разделя отбранителните смеси в маслото, намалявайки неговата жизнеспособност при мазане и поддържане на автомобила Ви чист. Стандартните промени на маслото не просто изтласкват частиците, уловени в маслото, но също така помагат да се гарантира, че вашият автомобил е законно намален - за да предотвратява моторни вреди, причинени от прегряване или триене.
Необходимо е промяна на маслото
Когато се надявате да смените маслото си, най-добре е да се движите с това, което производителят на автомобила Ви предписва по отношение на вида и теглото на моторното масло и допълнително на природата на петрола. Можете да намерите този номер или диапазон от номерата на масления капак на входа на двигателя или в наръчника на собственика.
Маслата обикновено се измерват с два номера - като 5W-30. Тези номера измерват консистенцията на маслото или колко плътно е маслото, тъй като температурата на двигателя ви се променя. В тази илюстрация, 5W се позовава на дебелината на маслото, когато е по-студено - по-тънкото масло може да се движи все по-бързо през мотора. Тъй като използвате автомобила си и вашият двигател се загрява, последователността нараства - в този случай до 30 - и маслото се уплътнява.
Маслата влизат в няколко вискозитети и миксира, затова се уверете, че правите изследването, за да откриете кое е най-доброто за вашия автомобилен дисплей. Ако използвате предложеното масло, по-голямата част от текущите автомобили в по-голямата си част ще се движат по-дълго между промените в нефта, отколкото в по-утвърдените модели. Всичко, което се обмисля, колко често сменяте петрола си, е извънредно засегнато от вашите управленски практики: непредсказуемо шофиране срещу гладко шофиране, което води до по-кратко разделяне, по-дълги сепарации, климатични условия, как шофирате, уличните условия, ,
Административни интериори
Както посочва Управителният съвет за интегрирано управление на отпадъците в Калифорния, промяната на маслото от 5000 км е мит. Всичко, което се счита, няма никакви непоколебими принципи, когато трябва да се сменят. Най-добре е да останете с това, което производителят на вашия автомобил предписва, доколкото промяната на маслото се повтаря. При изключителния шанс, че не можете да откриете предписания от вашия производител план за администриране, бърз уеб поглед - или въпреки използването на данни, предоставени от правителствени асоциации като CalRecycle - може да ви помогне да ви насочи към правилния лагер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *