Авто масло
Блог

5 неща които трябва да знаем за автомобилните гуми

Posted On юни 22, 2017 at 11:52 pm by / No Comments

1. За изпълнение и работа с, моделът от доста време е бил насочен към по-дебели гуми с по-голямо впечатление. Това обаче започва да се променя. Гумите Skinnier означават по-ниско съпротивление при преместване и по-добра ефективност, а освен това и опростен профил. Макар и по-тънките гуми да се подобряват, инженерите в гумите компенсират недостига, като планират тънки гуми с деликатна дефиниция на протектора за закрепване и за завиване.
2. електричеството, произведено чрез триене, е истинска тревога за превозните средства; В случай, че сте достатъчно зрели, може да си спомните, че виждате товарни вагони с "земята лента" плъзгане по асфалта. Това се превърна в тревога за пореден път, като по-съвременните смеси на гумите намаляват мярката за въглеродна тъмнина в по-съвременни гуми. Споразумението? Много гуми в момента се състоят от "лента за приемателна апаратура" от по-проводим материал по фокалната точка на протектора, което дава положителен електрически контакт между гумата и асфалта.
3. Както при автомобилите, производителите на гуми правят всичко, което могат, за да намалят тежестта на своите предмети. По-тежката гума предполага по-голяма латентност, докато по-леката гума предполага понижаване на съпротивлението. В момента Bridgestone използва по-лека гама от струни за стоманени колани, а Michelin наистина е намалила дълбочината на повърхността на протектора, като същевременно използва по-твърда дефиниция на протектора за по-дълъг период от време.
4. Без съмнение мислите за гумите от еластичен, найлон, стомана и кевлар. Независимо от това, гумите включват няколко смеси, за които няма да се споменавате, например кобалт и титан за защита на еластичните стоманени колани. Йокохама използва цитрусовото масло, за да коригира как твърдостта на протектора се променя с температурата, а силициевите оксиди подобряват мокрото и снежно покриване (и допълнително намаляване на движещото се съпротивление).
5. Безвъздушните гуми са на път. Те са от сега се използват за механични превозни средства и са наистина близо до пазара етап за пътнически автомобили и камиони. Тези гуми (сега и отново основна гума / колело) използват структура с медена пита, за да пренасят теглото на автомобила и да се грижат за гъвкавостта. Те също са невероятно интензивни - при някои тестове шофьорите са имали капацитет да ударят контрола, умрял при 50 км / ч, без да навреди на колела, гуми или окачване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *