Автомобилните гуми и разхода на гориво

Автомобилните гуми и разхода на гориво

Автомобилните гуми и разхода на гориво

Всъщност дори само една килограмова или по-ниска инфлация в гумите ви може да бъде проблем. Защо обаче? Има няколко причини.

Инфлация на гумите

Ефективност: Ако във всеки един момент карате колело с ниска гума, разбирате, че се чувствате като сякаш се движите през мокър бетон поради допълнителното съпротивление при движение. Подобно нещо се случва и с вашия автомобил и с договарянето на ефективността. През разстоянието от 16 000 км за всяка година, това би добавило да можете да достигнете до 700 литра бензин или 1500 лв от джоба си!

Грижи за: Ниското тегло на гумите предполага по-слаб контрол и по-дълги спирания. При високи скорости, по-специално, това може да се окаже и да бъде опасно.

Непочистено износване на гумите: Гамите с недостатъчно натоварване са подложени на значителна тежест на натоварване, особено на стоманените им колани. Вземете хартиена каишка и я въртете напред и назад до точката, в която щракне. Чувствайте се колко горещо става, когато металът е натиснат? Подобно нещо възниква и при стоманените ремъци в гумите, които се затоплят във всеки момент поради типичното износване. Тази топлина и стрес ще причинят неравномерно износване на протектора и дори могат да направят бомби вътре и навън.

Подходящото разширяване на гумите ще ви даде възможност да достигнете до 3,3% увеличение на километража или значително повече. Имайте предвид, че по принцип не можете да установите нисък пневмотичен стрес, като вземете гущер на гума до момента, в който тя наистина стане ниска (под 20 psi или около нея). Имайте предвид още, че въздухът ще се премести от гума през стеблото на вентила и страничните стени на гумата просто чрез обикновена износване; Трябва да получите качествена гума (не тези, които са вградени с маркуча в ъгъла) и да проверявате експанзията на гумите по всяко време веднъж месечно. Въздухът расте, когато е горещ, така че не забравяйте да проверите теглото на гумите, когато гумите са все още студени.

Теглото на гумите не е на кървящия край на повечето психиатри, но все още е критично. Подмяната на неравномерно изтощено подреждане на гуми или изхвърлянето на повече газ в резервоара за гориво изглежда като истински идиотски подход за изгаряне чрез пари в брой, нали? Помогнете на себе си и осъзнайте нивото на разширяване на гумите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Related Posts

BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianPolishPortugueseSpanishUkrainian

Enter your keyword