В Калифорния ще се въведе нов препоръчителен интервал за смяна на масло

В Калифорния ще се въведе нов препоръчителен интервал за смяна на масло

В Калифорния ще се въведе нов препоръчителен интервал за смяна на масло

Сменяме маслото си на всеки 5 000 км. Този стикер на прозореца казва толкова.

Тази остаряла поговорка изглежда се е задържала в мозъка на шофьорите и експертите в смяната на маслото, като катастрофата на разпределителния вал. Повечето нови превозни средства могат да отидат значително по-отдалечени от 5 000 км между промяната на маслото. Независимо от това, има няколко събирания там, че vibe отива по-далеч представлява опасност както за вашия мотор и портфейла си.

Калифорния предложи държавна такса, SB-778, която ще изисква бензиностанции за промяната на мазнините да се запишат като търговци на автомобили и по този начин да отговарят на всички закони и указания, които се прилагат към ремонтните магазини. Промяната на маслото и греста на автомобила ще се считат за ремонт. Част от сметката би изисквала от всички ремонтни работи да предписват на клиентите, че клиентите следват административните интериоми, изложени в ръководството за техния автомобил, а не от общия стандарт, определен от сервиза.

Няколко второстепенни административни срещи, включително Асоциацията за производство на гуми, са срещу законопроекта. Те твърдят, че ще бъдат поставени съмнителни мерки, които биха могли да навредят на клиентите и да твърдят, че референтните стойности, зададени чрез автомобилни производители, не са подходящи за повечето калифорнийски шофьори.

Автомобирите изгарят огромен брой долари, като планират непрекъснато мотори, които са по-интензивни и по-усъвършенствани от всеки друг път в скорошната памет. Част от това, че ги прави по-продуктивни означава, че използват по-малко активи като гориво и масло. Повечето нови превозни средства могат да отидат навсякъде в близост до 8000 и 25 000 км между промените в маслото. Тези числа идват направо от производствената линия, а не от рода на тръбата.

SB-778 гласи, че “използваното масло за автомобили е едно от най-големите извори на опасни отпадъци, произведени в Калифорния” и “около 40% от автомобилното масло никога не може да бъде събрана за повторно използване в светлината на факта, че се използва, В изгарящия товар или в дъмпинг на булевардите и гаражите за паркиране. “

Докато промяната на маслото на посещението няма да навреди на превозното средство, той губи петрол, пари и време. Противниците на законопроекта казват, че “административните интериоми говорят за обхват, а не за цел да се постигне”. Също така те казват, че най-дългият междинен не е свързан с склонността на купувача към шофиране.

Докато законопроектът би принудил тези магазини да предпишат плана за производствената линия, законопроектът позволява отклонение, продължителността на мисленето е напълно изяснена в получаването. Също така, в законопроекта става ясно, че купувачът има право да променя маслото си на всяка точка, където търси.

Ограничението предлага държавата да коригира законопроекта със специфична крайна цел “да отразява истинските параметри на междинните предложения за смяна на маслото в автомобилната индустрия и как те влияят на благосъстоянието на купувачите и на гаранционните права”.

Държавният секретар на Калифорния прие SB-778 с гласуване на 22-12 януари на 25 януари 2016 г. Законопроектът е в момента пред Калифорнийския комитет за защита на личните данни и защита на потребителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Related Posts

BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianPolishPortugueseSpanishUkrainian

Enter your keyword