Какво представляват автомоблините сензори?

Какво представляват автомоблините сензори?

Какво представляват автомоблините сензори?

Изчезнали са дните, когато можете да завъртите винт върху карбуратора, за да настроите мотора. Настоящите мотори съдържат сензори, които дават на компютрите на автомобила какво се случва. Автоматичните сензори проверяват за смесване на гориво-въздух, приближаващи температурата на въздуха, скоростта на колелото и сложното тегло. Те в този момент направляват компютъра на вашия автомобил, предвид тези данни.

Подобно на каквото и да било, сензорите разрушават, консумират или се оказват съвсем разхвърляни. Това основно заслепява компютъра и задейства опасната светлина за проверка на двигателя. Или, от друга страна, бихте купили да можете да ползвате код и да го правите без помощта на никого.

Във всеки случай трябва да се консултирате с ремонтен наръчник, преди да потърсите каквато и да е система, включително автоматични сензори. В случай, че коригирате автомобил, работещ преди 1996 г., ще ви бъде необходим код, който използва данните от СБД. След 1996 г. ще ви бъде необходим код, който е оборудван за диагностика на СБД II. 

Асо TIP

При невъзможността да продължите да изпълнявате код за неудобство, показващ ужасяващо възприемане от даден сензор, това може да не разказва цялата история. Нещо обикновено повдига този сензор, който регистрира ада, освен самия сензор, който флопира; Редовно проблемът може да бъде достатъчен, за да задейства кодове за неудобство в верига от няколко сензора. Преди да замените само сензора и да потърсите най-доброто, може да се наложи да направите малко заключение и първо да стигнете до очевидно заключение.

Основни АВТОМАТИЧНИ СЕНЗОРИ

В момента, когато сензорите заглъхват, моят двигател може да срещне лошо пробег на газ и изпълнение. В изключителни случаи двигателят ви може да излезе кратък. Така че трябва да замествате незабавно износените сензори за кола.

Ето няколко основни сензора, които можете да изпитате във вашия автомобил:

Клапанът за регулиране на въздушния поток на предавката (IAC) насочва измерването на входящия въздух на двигателя извън предавката. Седалковият регулиращ клапан за въздух се намира обикновено на корпуса на газта. Той помага на двигателя да загрява дръжката, подобно на гърлото на карбуратора.

Сложният комплексен тегл. Сензор (MAP) проверява за разновидности на пневматичен стрес, навлизащи във вашия двигател. Компютърът открива тези сортове и предава идеалната мярка за горивото и започва.

Сензорът за температурата на въздуха (IAT) позволява на компютъра да насочва разпределението на газа за по-чисти емисии от ауспуха. Входният температурен датчик за въздух обикновено се намира навсякъде около чистата подслона.

О2 сензорът се намира в потока на димните газове и преглежда веществото на газовете, излизащи от двигателя. Това е ключова част от контролната верига на еманациите и дава възможност на персоналния компютър да определи горивната смес и горивото. Наличието на кратък сензор за O2 редовно води до богато състояние и тъмни димни газове.

Сензорът за масовия вятър (MAF) проследява обема и дебелината на входящия въздух в двигателя; Той работи със сензора O2, за да установи наличието на гориво отпред, тъй като сензорът O2 прожектира газове към задната част.

Сензорът за позициониране на гаечен ключ проследява скоростта на въртене на коляновия вал и използва тези данни, за да подпомогне контрола на смесването на горивото и да започне напредък. Тя може да се намира на маховика, основната ролка на гаечния ключ, разпределителния вал или самия гаечен ключ. В случай, че сензорът за позициониране на гаечния ключ се появи на късо, двигателят може да не започне от някакво разстояние от въображението.

Електронно наблюдаваните рамки на механизмите за забавяне (ABS) работят чрез откриване и контраст на скоростта на въртене на колелата. В случай, че скоростта на въртене на колелото е неравномерна, механизмите за електронно наблюдение на механизма на забавящия механизъм се приближават до блокиране; Чрез система от клапани и помпи, то в тази точка увеличава спирачното тегло, за да избегне болтовете на колелата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Related Posts

BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianPolishPortugueseSpanishUkrainian

Enter your keyword