Как работят различните видове запалителни системи в автомобила?

Как работят различните видове запалителни системи в автомобила?

Как работят различните видове запалителни системи в автомобила?

Системите за запалване на превозни средства са се развили фундаментално през годините, за да предадат подобрено, по-надеждно и все по-ефективно изпълнение. Днес съществуват три основни системи за запалване и въпреки различията в иновациите и сегментите, всички те работят на сходни основни стандарти.

Защита на запалването

Всички системи за запалване на автомобили (освен дизеловите) трябва да създадат начало, достатъчно солидно, за да се отразят на пукнатината на стартовото оборудване. Това е експертно използване на огъване на запалване, състоящо се от два бримки от тел, обвити около железен център. Целта е да се направи електромагнит, като се направлява 12 волта на батерията през съществената навивка. В момента, в който рамката за автоматично запалване затваря мощния поток, атрактивното разбиване на полето, и тъй като го прави, допълнителна къдрица улавя този начин на привличане на привлекателно поле и се променя над него от 15 000 до 25 000 волта.

Така че, за да се произведе най-екстремната мощност от сместа въздух / гориво, стартът трябва да се запали само в правилната минута при натиска. Специалистите са използвали няколко стратегии за контролиране на времето за стартиране. Ранните системи използват изцяло механични търговци. След това дойдоха половинкарите търговци, оборудвани със силни държавни превключватели и модули за управление на запалването – основно компютри от нисък клас. В този момент инженерите планират напълно електронни системи за запалване на автомобили, първият е търговец с по-малък стил (DIS). Текущите системи за запалване на автомобили се наричат ​​COP, които независимо от подобряването на планирането на светкавицата използват преоблечени бръчици за запалване, които опаковат значително по-голяма бръмбар и създават по-зловещ старт.

АВТОМАТИЧНАТА ЗАХРАНВАЩА СИСТЕМА ЗА ДИСТРИБУТОР

Рамката за запалване на базата на търговска основа се свързва с разпределителния вал с предавки. В напълно механичния търговец на едро апаратите обръщат основния търговски вал. Вътре, подреждането на “запалителни фокуси” се просмуква от многостранната гърбица на вала на едро. Камерата се отваря и затваря фокуса; Те действат като механичен превключвател, който навлиза в текущия поток. Това е това, което започва и спира потока от енергия в цикъла на запалване. Щом къдрицата произвежда завършващо напрежение, то отива до най-високата точка на контура и в най-високата точка на търговския връх. Там, въртящият се кръг, прикрепен към търговския вал, “циркулира” способността на всяка от стартовите проводници.

Тези ранни, напълно механични търговски системи имат своите недостатъци. Центровете за запалване ще се разделят и ще променят времето за начало, ще навредят на производителността на двигателите и ще изискват заместване толкова редовно, колкото всеки 12 000 мили. Освен това те трябва да бъдат настроени абсолютно като се използва система от сензори; Ненавистно изоставените фокуси няма да работят добре.

Подреждането беше да се премести от напълно механичен търговец на едро чрез сливане на силни държавни ключове, които не се разрушиха. По този начин разширеното непоколебимо качество, въпреки че силните държавни превключватели все още приемаха поръчките си за ходене от вала на търговеца на едро, който все още беше механично определен от разпределителния вал. Търговските шахти ще имат тенденция да изградят конкретна мярка за “миризма” или наклон след около 120 000 мили. Тъй като износването на оборудването би могло да бъде пречка за подходящ старт на времето, механичните системи за запалване, които трябва да се развиват, и започвайки от средата на 80-те години, производителите на превозни средства започнаха да се преместват от механичния търговец на едро до по-малка търговска мрежа.

ДИСТАНЦИОННО-МАЛКАТА АВТОМАТИЧНА ЗАХРАНВАЩА СИСТЕМА (DIS)

Тази рамка определя началото на времето в светлината на два сензора за положение на вала и компютър. Сензорът за положение на коляновия вал (CKP) е монтиран отпред на коляновия вал или близо до маховика на няколко превозни средства, а сензорът за положение на разпределителния вал (CMP) е монтиран близо до края на разпределителния вал. Тези сензори постоянно преглеждат позициите на валовете и подсилват тези данни в персонален компютър.

Освен това DIS използва алтернативна настройка на къдряне, когато се противопоставя на предшественика си. Вместо да иска да овладее самостоятелно всеки един от бъчвите, DIS използва различни цикли на запалване, наречени “циркулярни опаковки”, всеки от които създава светкавица само за две камери. Впоследствие всеки цикъл може да бъде “по-дълго” и да се изгради по-привлекателно атрактивно поле – до 30 000 волта – и по-заградена, по-гъста блясък, която е необходима с конкретна крайна цел да се докосне по-тънките автомобили Горивни смеси.

СИСТЕМА ЗА ЗАХРАНВАНЕ ВЪРХУ ВЪЖЕТА

Рамката за запалване на превозното средство в контур на контур (COP) консолидира всички електронни контроли, намиращи се в рамката за самозапалване DIS, но вместо две бъчви, които споделят самотен къдрене, всеки COP цикъл има само една камера и има два пъти повече време за създаване Най-голямото атрактивно поле. Ето защо, някои системи за автоматично запалване на СОП произвеждат до 40 000 до 50 000 волта и значително по-тъжни и по-заземени искри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Related Posts

BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianPolishPortugueseSpanishUkrainian

Enter your keyword