Консумативи, които трябва да смените с маслото

Консумативи, които трябва да смените с маслото

Консумативи, които трябва да смените с маслото

В не толкова отдалеченото минало имаше период, когато отговорът на това заглавие можеше да бъде осем думи на дължина: затегнете, комплект за закрепване и въртящ момент на масления канал. Това е работа. Днес директната промяна на маслото може да изглежда далеч от обикновения домашен работник, изисквайки всичко от конкретен въртящ момент на канала до три 17,5 мм хед-края. Във всички актуалности, това не е съвсем ужасно. Това съвсем наскоро означава, че отличителните автомобили изискват различни устройства и разбира какво са рано.

Стандартни инструменти

Захващане, прикачен комплект и въртящ момент на масления канал имат своето място. Като цяло ще видите, че техниката за смяна на маслото не се е променила много, с няколко допълнителни крачки. Ще се нуждаете от палец и прикачен комплект, за да изтласкат щепсела за изчерпване на маслото, въртящ момент на масления канал (или може би само плътно задържане) за евакуация и вкарване на канала, изчерпване на контейнера за извличане на отработеното масло и тръба за зареждане , Освен това ще трябва да поддържате няколко контейнера с галон за изхвърляне, за да можете да вземете използваното масло в близкия фокус. Освен тези съществени неща, може да се наложи въртящ момент, за да може законно да се въведат монтаж и канал, но най-опитната механика просто оправя удара и канала по усещане. Главният мениджмънт е “здраво стегнат” или около толкова стегнат, колкото можете да получите удара, просто завъртайки зъбчатата с китката. В случай, че сте нов за смяна на маслото си обаче, използвайте въртящ момент и правилните спецификации за въртящия момент на завода в завода. Това е нещо, но не е трудно да се преодолее потресаването и да се разкъсат струните, които не можете да уголемите. Можете също така да изискате наклони или исторически жак, джак-щандове и дръжки на колелата, за да не се наложи да минете под автомобила.

Незначително отклонение от стандартните инструменти

Многобройни нови автомобили използват “поръсете предпазва” или “под плоча”, които покриват основата на отделението за двигателя. Тези долни капаци поддържат свръхпроизводството на вода, почва и разтърсва от изхвърляне в моторното отделение и рядко увеличават пробега, като намаляват опростената влачене. Съобразявайки се с марката и модела си, може да се наложи да евакуирате тази плоча, за да стигнете до изчерпаемото приспособление и канала, и това може да изисква произволен брой специфични приспособления или битове, включващи винтове Allen-глава, Torx или квадратни части. Прокарайте под автомобила си, проверете обстоятелствата и закупите правилните битове преди да започнете. Някои нови превозни средства допълнително изискват въртящ момент на моторен канал. Фолксваген, например, обича да използва канални върхове, които приличат на шестоъгълни удари, които изискват огромно приспособление за приличане на дисплей. Опитайте се да не очаквате, че вашият конвенционален канален въртящ момент или калибриращ въртящ момент на канала ще работи без да се консултира ръководството на притежателя или производителя.

Маслена помпа

Маслената помпа е по-характерна сред немски производители като BMW, отколкото всеки друг човек. Въпреки факта, че не е трудно да се направи обичайна промяна на маслото на тези автомобили, те са предназначени да имат масло изсмукване с вакуумна помпа през тръбата на пръчката. За това ще ви е необходима ръчна помпа или електрическа помпа. В началото това може да изглежда като излишно дразнене, но ще бъдете изумени колко по-малко взискателни и по-чисти прави цялата процедура. Особено неприятно е, ако превозното средство има достъп до канал отгоре – което означава, че не е нужно да се плъзгате под автомобила, за да завършите смяната на маслото. Маслената помпа е инструмент, който си заслужава да бъде проучен, независимо от възможността да нямате автомобил, който да го изисква.

Допълнителни елементи

Може да се нуждаете от скенер за компютърни кодове и преносими компютри, за да нулирате рамката за мониторинг на маслото. Многобройни превозни средства имат някаква подредба в интерфейса на компютъра, за да нулират рамката на OLM, но може да си помислите, че е важно или по-малко трудно да го направите със скенер. Те често са достъпни на кредит навсякъде в магазините за резервни части. Също така може да се наложи да се удари друга утайка от маслен тиган, уплътнение или О-пръстен. Няколко сътресения, уплътнения и О-пръстени са предназначени само за еднократно използване и заместване след експулсиране. Това е малко по-типично за превозни средства, които изискват промяна на маслената помпа. В тези случаи изчерпването на разрушения може да е излишно и не е предназначено да бъде евакуирано при всяко приложение. Във всеки случай, ако вашето превозно средство изисква друго удряне, уплътнение или О-пръстен, не евакуирайте и използвайте повторно старата при каквито и да е условия, тъй като тя може да се разлее. На изключителния случай, че не знаете дали трябва да замените тези части, консултирайте се с наръчника на собственика си, обадете се на дилъра или поискайте от магазина за части за автомобили, където купувате вашите провизии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Related Posts

BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianPolishPortugueseSpanishUkrainian

Enter your keyword