Маслата ARAL – История

Маслата ARAL – История

Маслата ARAL – История

Може да се каже, че Арал е започнал в епруветка. През 20-те години Рудолф Уелър, шеф архитект, и Валтер Осуалд, бос физик на немската организация Бензол-Вербанд, съкращават BV, консолидират бензен и газ в лабораторията, за да направят друг вид гориво.

Осуалд ​​нарече самият нов артикул, като взе “А” от ароматните (синтетични събирания на бензена) и “ал” от алифатите (събирането на гориво). “Арал”.

BV е създадена през 1898 г. като Westdeutsche Benzol-Verkaufs-Vereinigung, особено за да открие по-добри подходи за представяне и предлагане на бензен, което е отражение на генерирането на кокс. След 26 години, иновациите на Oswald създадоха бизнес възможност за бензен, който би оставил голяма част от различните му приложения в чистата.

До 1937 г. организацията е имала 9000 административни станции и е рекламирала пионер с част от цялостната индустрия от около 25%. Арал е име, което в Германия е синоним на качествено гориво за автомобили. Разширяване на това постижение, 1939 BV изследователи докладва друг напредък. Те бяха изградили основното напълно модифицирано моторно масло с много ревюта. Тя продължи като специална като Арал Коуъл.

11 000 станции в блестящ син и бял цвят

Развитието на BV се понижи в средата на Втората световна война, тъй като германската администрация предприе националния горивен бизнес под държавен контрол, за да разшири актива до такава степен, че да отиде. Подобно на британските им партньори, сред войната немските жители имаха само едно решение при помпите: немаркиран “стандартен” газ.

През периода от края на 40-те години на миналия век асоциираната следвоенна организация стъпка по стъпка улеснява подобни ограничения и името Арал се връща по магистралите на нацията. С развитието на BV-Aral AG през 1952 г. “Aral” допълнително се появи в корпоративното лого в продължение на около 20 години, в потвърждение на значителното влияние, което Oswald имаше върху съдбата на организацията.

През цялата 60-те години, веригата от административни станции на Арал започна бързо. 1962 г. организацията е преименувана в Aral AG. До 1968 г. имаше 11 000 станции. Всички те са се появили още през 1971 г., с още един засенчващ план, който отразява сините и белите от небето над покрива на предната улица.

Почистващи пълнежи и ултрамодерни станции

Обичът на Арал, който гледаше напред, продължи в края на двадесети век с познаването на нови чисти сили с помощта на природата. Те включват Aral SuperPlus, с октаново число 98 и Aral SuperTronic, изцяло модифицирано, елитно моторно масло за изключително създадени двигатели.

След обединението на Германия Арал разшири административната си станция, като откри нови търговски обекти в Унгария, Полша и Чехия. В Белгия бяха открити и нови станции в Aral. В предната част на бизнеса в полза на плана за възнаграждения, Aral предлага на своите клиенти ултрамодерно участие със значителен брой станции, с широк спектър от артикули и малки бистра, в допълнение към факс и телефонни услуги.

През 2000 г. Veba Oel, дългосрочен акционер в Арал, закупи организацията вътре и навън и прие името Aral. Тогава през 2002 г. BP купува Веба Оел. Арал се превърна в гръб на германския бизнес на BP, а 630 станции на BP в Германия се изправят срещу естественото синьо и бяло Aral.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Related Posts

BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianPolishPortugueseSpanishUkrainian

Enter your keyword