Трикове за ремонт на автомобили

Трикове за ремонт на автомобили

Трикове за ремонт на автомобили

Огромен брой от нас зависят от нашите автомобили за абсолютно най-императивни ежедневни задачи. В случай, че нещо се окаже зле, това може да е изключително ужасно и притеснително знание. Някои – не съвсем очевидно – корумпирани механици тръгват след този страх, за да направят безсмислени ремонти, които драйверите не трябва да се притесняват. Внимавайте за тези пет безполезни ремонти и upsells, когато вземете автомобила си в полза.

1. Преместена подмяна на гумата

Повечето пробити гуми са причинени от винтове, пирони или други остри метални предмети, влизащи в гумата. Когато достигнете ниво, важно е да монтирате допълнително и да вземете губената гума в близък магазин за гуми. Бъдете внимателни, когато продавачът се опитва да ви предложи прясно от пластмасата нова гума или мач на гумите. Повечето подложки могат да бъдат ремонтирани с ясен фиксинг от 20 лв, така че надеждно попитайте за ремонт, преди да се съгласите с скъпата замяна.

2. Замяна на охладител на радиатора

Когато влезете в автомобила за нормално смяна на маслото, ремонтът ще ви предложи допълнително да заменяте охлаждащата течност на радиатора. Охлаждащата течност на радиатора е основно вода, смесена с течен катализатор, и не потъпква в неразличима траектория от масло. Освен ако охлаждащата течност не е замърсена или не е била заменена на 160 000 км, не се поддавайте на тази основна цел.

3. “Подтискащо” заместване на масла

Автомобилите в наши дни не се нуждаят от изключителни посещения на масло, а текущите мазнини продължават по-дълго, отколкото преди. При изключен шанс, че имате по-текущ автомобил, който изисква произведено масло, можете да отидете на 25 000 км между промените на маслото. Преди да се съгласите да се върнете за друга промяна на 5000 км, проверете ръководството на собственика. Промяната на нефтената ви нервност е неефективна и безсмислена.

4. Незаменимо заместване на въздушния канал

Въздушният канал на автомобила ви трябва да бъде заменен, когато е запушен с чист и мръсен. Вашият работник трябва да разгледа навън стария канал и да реши дали автомобилът Ви се очаква да бъде заменен. Визуалната оценка на повечето автомобили просто спира за момент и не би трябвало да струва допълнително. При изключителния случай, че ремонтът ви разкрие, че това е идеалната възможност за замяна, подайте заявка да видите стария канал и да го разследвате за уловени флосам и джетсам. В случай, че техникът ви инструктира да замените канала, преди той дори да го анализира, шансовете са, че това е поредното безсмислено издигане.

5. Преценявани нови части

Повечето котировки за автоматично ремонт ще имат работен сегмент и част от секциите. Ремонтните магазини печелят от жизненоважната работа, а освен това и чрез увеличаване на частите. В момента, когато вашият техник ви дава оценка за ремонта, попитайте колко струват разходите за работа и колко струват частите. При изключителния шанс, че частите са забележителен сегмент на разходите, можете просто да контрастирате разходите и да съхранявате кварталите на вашия автомобил. Тъй като няколко купувачи получават известна информация за част от разходите или осъзнават какво е разумно, измамните механици често се възползват от изтръпването на купувачите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Related Posts

BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianPolishPortugueseSpanishUkrainian

Enter your keyword