Изтича ли моторното масло?

Изтича ли моторното масло?

Черното или тъмно масло? Означава ли това, че се нуждая от смяна на маслото?

Не. Всичко, което се посочва от оцветяването на вашето масло когато проверявате е, че вашето масло върши работата си правилно. Тази работа включва частично отстраняване и улавяне на замърсители и отлагания от движещите се части на двигателя. Замърсителите ще оцветят маслото, но със сигурност не показват, че е време за смяна.

Изтича ли моторното масло?

Моторните масла имат срок на годност, след това нивата на ефективност спадат. Голямата топлина и стрес от експлоатация в продължение на хиляди километри може действително да окисляват маслото, което води до сгъстяване и загуба на способността да се движи в двигателя. Освен това частта, съдържаща замърсители ще стане по-малко ефективна, тъй като продължава да събира все повече и повече отломки на двигателя. Редовно го сменяйте, за да се уверите, че това не се случва.

Вероятно се чудите дали все още можете да използвате добавки в масло, което изглежда старо: маслото може да се използва, стига да е запечатано, да се съхранява на хладно и сухо място и в бутилките да не попадне вода или мръсотия.

BulgarianCzechEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianPolishPortugueseSpanishUkrainian

Enter your keyword